Notice: Undefined variable: canonicalMeta in /var/www/vhosts/codetwo.pl/httpdocs/userguide/outlook-sync/toc/get.php on line 79 (1) Outlook Sync - Autosync
User manual
Spis treści
Strona główna programu
Autosync
CodeTwo Outlook Sync oferuje dwie metody synchronizacji danych: ręczną lub automatyczną. Domyślnie dane w programie synchronizowane są ręcznie (opcja Autosync jest nieaktywna), co oznacza, że proces ich synchronizacji między dwoma komputerami odbywa się tylko po kliknięciu przycisku Synchronizuj, znajdującego się w górnym menu (Rys.1).

Przycisk synchronizacji danych.
Rys. 1. Przycisk synchronizacji w programie CodeTwo Outlook Sync.

Jeśli wybierzesz synchronizację automatyczną (czyli aktywujesz funkcję Autosync) i wprowadzisz jakiekolwiek zmiany w folderze Outlooka, który synchronizować ma się z odpowiadającym mu folderem na drugim komputerze, synchronizacja tych danych odbędzie się natychmiast - w czasie rzeczywistym

Synchronizacja ręczna jest użyteczna, jeśli chcesz mieć pełną kontrolę nad przepływem danych między dwoma komputerami. Synchronizację inicjujesz tylko w wybranych momentach, kiedy stwierdzisz, że jest taka potrzeba.

Synchronizacja automatyczna jest odpowiednia dla osób, które chcą, aby wybrane foldery (lub całe pliki PST) miały zawsze tę samą zawartość na obu komputerach. Metoda ta sprawdza się w przypadku małych grup pracujących na tych samych plikach w Outlooku. Jest to dla ciebie idealne rozwiązanie, jeśli chcesz współdzielić dane ze swoim partnerem, asystentem, żoną lub jeśli chcesz stworzyć kopię zapasową danych swojego Outlooka na drugim komputerze.

Aby aktywować lub dezaktywować funkcję Autosync, kliknij w link Autosync widoczny w głównym oknie programu (Rys.2) lub kliknij Zaawansowane w górnym menu i zaznacz/odznacz opcję Autosync w uruchomionym oknie (Rys.3).

Aktywacja funkcji Autosync.
Rys. 2. Włączanie i wyłączanie funkcji Autosync.

Wybór opcji synchronizacji.
Rys. 3. Opcje synchronizacji - zaznacz lub odznacz funkcję Autosync.

Uwaga! Funkcja Autosync nie jest dostępna w darmowej wersji programu. Musisz zamówić pełną wersję, aby móc aktywować tę funkcję.