Jesteśmy firmą specjalizującą się w tworzeniu oprogramowania na platformy Microsoft Exchange Server i Office 365. Tworzone przez nas rozwiązania wykorzystywane są w ponad 68 000 przedsiębiorstw w 150 krajach świata głównie do migracji, tworzenia kopii zapasowych oraz inteligentnego zarządzania przepływem poczty elektronicznej. Posiadamy status Microsoft Gold Partner w kategorii Application Development. W CodeTwo obecnie pracuje ponad 60 osób w biurach znajdujących się we Wrocławiu i Jeleniej Górze.

Poszukujemy doświadczonej osoby do prowadzenia projektów softwarowych związanych z tworzonym przez nas oprogramowaniem na stanowisku:

Software Project Manager - Product Owner

Nr ref.: SPM/JG

• Prowadzeniem projektów softwarowych zgodnie z przyjętą w firmie metodyką przez wszystkie cykle ich życia, od analizy i planowania, poprzez implementację, testy, wdrożenie i utrzymanie.
  • Opracowywaniem konceptów biznesowo-technicznych nowych i zmienianych funkcjonalności w programach. Opracowywanie konceptów samodzielnie oraz wspólnie z programistami, w zależności od technicznego poziomu szczegółowości danego konceptu.
  • Zarządzaniem pracą i nadzorowaniem pracy programistów biorących udział w projekcie, w szczególności poprzez odpowiednie prowadzenie i nadzorowanie pracy w Team Foundation Server.
  • Rozwijaniem i optymalizacją metodyki prowadzenia projektów oraz prowadzeniem związanej z nią dokumentacji.
  • Raportowaniem z postępu pracy nad projektami.

• Przynajmniej 2-letniego doświadczenia w pracy na stanowisku o podobnym zakresie obowiązków lub/i na stanowisku starszego programisty.
  • Umiejętności analitycznych i technicznych pozwalających współpracować z programistami przy realizacji zadań.
  • Znajomości i praktycznego doświadczenia w posługiwaniu się metodykami zwinnymi w prowadzeniu projektów softwarowych.
  • Dobrej znajomości języka angielskiego przynajmniej na poziomie czytania dokumentacji i artykułów technicznych.

• Ciekawą i ambitną pracę przy tworzeniu komercyjnego oprogramowania wykorzystywanego przez dziesiątki tysięcy firm z całego świata.
  • Realny wpływ na tworzone oprogramowanie.
  • Pracę z najnowszymi technologiami i narzędziami Microsoft.
  • Elastyczne godziny pracy.
  • Jeśli nie jesteś fanem zgiełku wielkich miast i korków, to będziesz pracować w jednym z najpiękniejszych miejsc w Polsce (a według wielu z nas, nie tylko w Polsce), które pozwala na uprawianie różnorodnych sportów i aktywności.
  • Pakiet relokacyjny dla osób przeprowadzających się do Jeleniej Góry.
  • Inne apanaże: dopłata do karty Multisport, darmowe polskie jabłka, kolumbijskie banany i cukierki, imprezy integracyjne, pizzadays, życiowa role w filmie #HRejterów.

Prześlij do nas swoje CV wraz z listem motywacyjnym i krótkim opisem najważniejszych zrealizowanych projektów.