Jesteśmy firmą specjalizującą się w tworzeniu oprogramowania na platformy Microsoft Exchange Server i Office 365. Tworzone przez nas rozwiązania wykorzystywane są w ponad 57 000 przedsiębiorstw w 120 krajach świata głównie do migracji, tworzenia kopii zapasowych oraz inteligentnego zarządzania przepływem poczty elektronicznej. Posiadamy status Microsoft Partner Gold w kategorii Application Development. W CodeTwo obecnie pracuje ponad 60 osób w biurach znajdujących się we Wrocławiu i Jeleniej Górze.

Poszukujemy doświadczonej osoby do prowadzenia projektów softwarowych związanych z tworzonym przez nas oprogramowaniem na stanowisku:

Software Project Manager

Numer referencyjny: SPM/JG

• Prowadzeniem projektów softwarowych zgodnie z przyjętą w firmie metodologią przez wszystkie cykle ich życia, od analizy i planowania, poprzez implementację, testy, wdrożenie i utrzymanie.
  • Zapewnieniem wysokiej jakości wytwarzanego oprogramowania zgodnie z przyjętymi w firmie zasadami.
  • Planowaniem budżetów oraz ram czasowych projektów i dbanie o ich realizację.
  • Zarządzaniem pracą programistów biorących udział w projekcie.
  • Rozwijaniem i optymalizacją metodologii prowadzenia projektów i prowadzeniem związanej z nią dokumentacji.
  • Raportowaniem z postępu pracy nad projektami.

Czego oczekujemy od kandydatów?

• Przynajmniej 2-letniego doświadczenia w pracy na stanowisku o podobnym zakresie obowiązków.
  • Doświadczenia w pracy na stanowisku Programisty.
  • Znajomości i praktycznego doświadczenia w posługiwaniu się metodologiami zwinnymi w prowadzeniu projektów softwarowych.
  • Dobrej znajomości języka angielskiego przynajmniej na poziomie czytania dokumentacji i artykułów technicznych.

• Ciekawą i ambitną pracę przy tworzeniu komercyjnego oprogramowania wykorzystywanego przez dziesiątki tysięcy firm z całego świata.
  • Realny wpływ na tworzone oprogramowanie.
  • Pracę z najnowszymi technologiami i narzędziami Microsoft.
  • Elastyczne godziny pracy.
  • Jeśli nie jesteś fanem zgiełku wielkich miast i korków, to będziesz pracować w jednym z najpiękniejszych miejsc w Polsce (a według wielu z nas, nie tylko w Polsce), które pozwala na uprawianie różnorodnych sportów i aktywności.
  • Pakiet relokacyjny dla osób przeprowadzających się do Jeleniej Góry.
  • Dopłatę do karty Multisport, darmowe polskie jabłka, kolumbijskie banany i cukierki, imprezy integracyjne, pizzaday.

Prześlij do nas swoje CV wraz z listem motywacyjnym i krótkim opisem najważniejszych zrealizowanych projektów:

W CV prosimy umieścić klauzulę:
"Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w mojej ofercie pracy, w tym w moim życiorysie, na potrzeby przyszłych rekrutacji prowadzonych przez spółkę CodeTwo sp. z o.o. sp.k. z siedzibą w Jeleniej Górze, zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych."